The Gogos

Dokumentär

  • Biografen Reflexen
  • 31 oktober, 2021
  • 17:00 - 18:45

XXBiography

OM FILMEN

The Go-Go’s var det första framgångsrika tjejbandet som skrev sina egna låtar och spelade sina egna instrument, samtidigt som de hamnade på förstaplatsen på hitlistorna.

 

Under sina tidiga dagar i Los Angeles punk-scen var Belinda Carlisle och Jane Wiedlin peppade, ambitiösa och beslutsamma. De bildade ett band, kallade sig the Go-Go’s, lärde sig spela instrument och skrev sina egna låtar.

 

Deras lysande karriär i början av 1980-talet byggde på bandets gruppkemi, MTVs och musikvideons födelse och deras hit-album Beauty and the Beat. Men när trycket från berömmelsen och framgångarna växte, vidtog en bekant historia, och tunga droger och alkohol, stridigheter och förbittring tog hårt på dem.

 

Med uppriktiga intervjuer från bandmedlemmarna själva och andra insiders från branschen, är The Go-Go’s full av ögonvittnesberättelser, roliga anekdoter och saftigt skvaller. Regissören Alison Ellwood gräver djupt i the Go-Go’s historia och berättar allt om deras hårda arbete och spännande upplevelser, tillsammans med jobbiga sanningar och smärtsamma konsekvenser, utan att tappa fokus på vad de åstadkom.

 

Än idag lever the Go-Go’s och förblir ett av de mest framgångsrika banden som banade väg för kvinnliga musiker i musikbranschen. Alison Ellwoods har även regisserat långfilmer som American Jihad; History of the Eagles, parts one and two; Spring Broke och Magic Trip: Ken Kesey’s Search for a Kool Place.

 

SPELTID: 1 timme 37 minuter

År: 2021

REGI:Alison Ellwood

 
 

BILJETTER

Vuxen 90 kr
Under 25 år 50 kr
--> Direktlänk till biljettförsäljning

<-- Tillbaka