Så jävla easy going

  • Skarpnäcks kulturhus
  • 12 oktober, 2022
  • 08:10 - 09:41

XXBiography

5/5

OM FILMEN

Baserad Jenny Jägerfelds hyllade roman.

18-åriga Joannas hjärna är som en blinkande nöjespark under högsäsong, och för att funka normalt behöver hon ADHD-medicin. Som kostar pengar. Som inte finns. Joanna tvingas bli kreativ för att få fram pengar. Och mitt i allt dyker den charmiga och självsäkra Audrey upp, som får Joannas hjärta att fullkomligt explodera.

Produktionsår: 2021

Längd: 91 minuter

Land: Sverige

Textad på: Svenska

Språk: Svenska

Regi: Christoffer Sandler

Medverkande: Melina Paukkonen, Nikki Hanseblad, Shanti Roney

 

LÄS MER:

Göteborgs-Posten
”Handlingen rör sig högenergiskt framåt. Spattigt, nervöst, oresonligt, jagat – men ibland också bara härligt livsbejakande. Hela tiden kompromisslöst på något sätt, precis som dramats huvudperson Joanna. En rollfigur helt omöjlig att inte älska. Särskilt inte när hon gestaltas så påtagligt nervigt, träffande och starkt som av det nya stjärnskottet Nikki Hanseblad.” – Betyget 4 (av 5) av Maria Domellöf-Wik

 

Aftonbladet
”Här finns en formsäkerhet och attraktiv Göteborgskänsla. Regissörens ambition var att inte låta filmens alla inslag av psykisk ohälsa tynga ner den, utan vi får skratta samtidigt som vi känner för rollfigurerna. Där spelar förstås Hanseblad en stor roll, liksom Benett Paukkonen som också är långfilmsdebutant. Det kryper i en när man ser Så jävla easy goings Det är en positiv grej.” – 
 – Betyget  3 (av 5) av Stefan Hedman

 

SVT Kulturnytt
Så jävla easy goings stora förtjänst är det övertygande gestaltandet av Joannas adhd. Det blinkar och tjuter, knäna hoppar och den förtjusande och extremt roliga Nikki Hanseblad är omväxlande kaxig och ett darrande asplöv.”
– Betyget 3 (av 5) av Sofia Olsson

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
Designer

SKOLVISNING

När: 12—14 oktober mellan kl. 8 och 14. Biljettpris, 25 kr per bokad elev, medföljande vuxna går kostnadsfritt men måste bokas. Boka via: skarpnackskulturhus.anmalan@stockholm.se.

<-- Tillbaka