Nya svenska DIY-filmvågen

Kortfilmer

  • Skarpnäcks Kulturhus
  • 31 oktober, 2021
  • 15:30 - 17:30

XXBiography

OM FILMERNA

Det pågår en revolt där ute. Filmskapare, artister och kreatörer gör filmer som aldrig förr, på en ny nivå. Nya sätt att bekosta filmskapandet, nya sätt att nå ut. 

Vi har valt ut filmer som är del av denna våg som vi tycker alla bör se. Flera av filmskaparna kommer vara på plats för att berätta om sina verk. Välkomna! 

HAMZA

11 minuter –  2021 – Regi: Faramarz Gosheh

Hamza är uppvuxen i Biskopsgården och som för många andra unga män i förorten har gängen och kriminaliteten hela tiden funnits i periferin och påverkat honom och dem i hans närhet. Men istället för att gå samma tragiska öde till mötes som många av sina jämnåriga hittade Hamza boxningen. Den räddade hans liv och nu vill han vara en positiv kraft i en stadsdel där mörkret fått ta allt för stor plats.

 

SCENER

18 minuter – 2021 – Regi: Wasima Ayad & Paul Adamah

Scener är en modern saga om kärlek och vänskap i 6 delar, sockersött berättat med ett förföriskt beat. I rollerna skymtar en rad nya artister och skådespelare såsom Mona Masrour, Jelassi, 1.CUZ, Santiago Martinez och många fler.

 

MANSA: AN ODE TO SELF EXPLORATION

5 minuter  – Hybridfilm, Kortfilm  – 2020 – Regi Sofia Aedo Zahou

En ung man arbetar i sin pappas butik när han möter någon, som i ett ögonblick vidgar hans perspektiv av sig själv och vem han kan vara. Mansa: An ode to self exploration är en kärleksförklaring till de olika identiteter och nyanser som existerar bland oss. En kort dansfilm byggd kring låten ”Mussulo” av artisten Mansa.

Medverkande Boris Dabo, Demba Sabally, Denzel Rhodes, Jamal Gibba, Makda Tesfay, Malik Gibba, Paalieu Jallow

 

 

JAG HAR FATTAT

6 minuter – dokumentär – 2021 – Regi Maceo Frost 

Artisten Robin Nazaris uppgörelse med sig själv och sin sorg över sin förlorade pappa. En film om att hålla minnet av en person levande. Om sårbarhet, sorgarbete och acceptans. I samband med filmen lanserades också websiten jagharfattat.com, en digital plattform för att hjälpa unga att tala om sina känslor.

 

 

MINUT

40 min (vi visar ett klipp på 6 minuter) – Spelfilm

 

BILJETTER

Vuxen 90 kr
Under 25 år 50 kr
--> Direktlänk till biljettförsäljning

<-- Tillbaka