Nya svenska DIY filmvågen 2022

Samtal / Mötesplats / Nya talanger

  • Skarpnäcks Kulturhus
  • 15 oktober, 2022
  • 18:00 - 19:30

XXBiography

OM PROGRAMPUNKTEN

Möt några av Sveriges mest intressanta nya regissörer i ett
samtal om filmskapande på sina egna villkor. Under eventet kommer också Rafael Franco/ Film Stockholm AB, Ametist Azordegan/Juice Studios, Nader Attiyah & Daniel Peric Perez /Folkets Husby .MOV – ny filmfestival & filmplattform samt Fanzingo berätta om vad de gör för att stötta filmskapande.

 

 

Årets panelister är:

 

 

 

Desireé Mwepu

Desirée Mwepu gjorde sin regi- och manusförfattare debut med kortfilmen En sol i natten 2022. Hennes filmskapande präglas av ungdom, identitet och att pendla mellan två världar. Desirée påbörjade sitt arbete inom film som 15-åring med kostymdesign. Efter hennes debut som kostymör 2019 med kortfilmen Utan er, har hon kostymdesignat på kortfilms- samt reklamproduktioner runt om i landet. 

 

 

 

 

Saga Berlin

I sena tonåren plocka Saga upp en kamera för att dokumentera och berätta om sin samtid. Sagas första samarbetspartners blev därmed graffitimålare, aktivister och artister. Från pressfoton och layout till omslag tar hon tillslut steget in till regissörsrollen. Hennes första musikvideo blev Grammisnominerad. Efter det tog hon klivet och startade en egen kreativ byrå/produktionsbolag tillsammans med Tom Piha där hon i rollen Co-Founder and Executive/Creative Director är med från konceptutveckling till färdig produkt för att säkerställa att kreatörens vision och kvaliteten av produkten blir över förväntan. Bland hennes senaste verk finns bland annat dokumentärer för YLE och serien Streams för SVT. 

 

 

 

 

Amiin Madar

Amiin Madar född 1997 i Somalia, är en somalisk-svensk filmskapare. Han har studerat film på Ölands filmskola 2020 och sedan dess varit på produktionsbolaget Story AB där han arbetar med flera projekt. Utöver sina egna projekt agerar han som frilansande fotograf. Miski & Bianca är ett av Amiins senaste filmer som just nu går att se på SVT Play. Han studerar för närvarande konst på Konstfack och arbetar på långfilmen, Miski, Bianca & Awa om kvinnor i kampsportvärlden, tillsammans producerad av David Aronowitsch på Story. 

 

 

 

Måns Nyman

Med en bakgrund som musikvideoregissör har filmskaparen Måns Nyman länge arbetat med Sveriges största talanger. De senaste åren har han utvecklat sitt audiovisuella språk och rört sig från musikvideoestetiken för att skapa en ny stil av dialogbaserade filmer. 2022 kom hans första långfilm Stammisar som hyllats av kritiker som en ny avgörande Stockholmsskildring. 

 

 

Moderatorer är Aman Niel och Sara Rad från FANZINGO!

 

Ett samarbete med Fanzingo.

 

MISSA INTE: 

Efter samtalet – mingel i foajen där Fanzingo, Film
Stockholm, Folkets Husby .MOV – ny filmfestival & filmplattform och Juice Studios deltar!

BILJETTER

Över 25 år 50 kr
Under 25 år GRATIS
--> Direktlänk till biljettförsäljning

<-- Tillbaka