Kortfilmer 2023

Kortfilmer

  • Bagarmossens Folkets Hus
  • 28 oktober, 2023
  • 16:30 - 18:00

XXBiography

OM KORTFILMERNA

En av festivalens höjdpunkter är vårt kortfilmsprogram! I år med fem kortfilmer kombinerade i ett överraskande och omväxlande paket. 


Tjena Tjavo, regi Alecio Araci, 15 min

Tommys grill är en mötesplats för det romska communityt. Här samlas en tight sammansvuren men brokig skara människor för att äta och snacka gott. När en ensam ung man besöker restaurangen en kväll sätter ryktena igång och Tommy tvingas tillbaka till traumatiska minnen.

Snöblind eller solblind, regi Yohannes Frezgi, 10 min – REGIBESÖK!

En oväntad vänskap uppstår i ett lokalt kafé. Två främlingar men ändå väldigt lika. De ses för första gången eller kanske till och med dem ser helheten för första gången?

Hawa, regi av Mona Namer & Sanna Holm, 6 min

På en resa genom minnen om identitet och en längtan om samhörighet, får vi följa ett personporträtt av dansaren och koreografen Mona Namér. I en inre dialog med hennes mor Fatima, tar moderns röst henne tillbaka till Marocko; de blå färgerna som sluter cirkeln av gemenskap… känslan av det hela och halva och det stora samspelet mellan naturen och människan. 


Madden, regi av Malin Ingrid Johansson, 15 min

Madden är en berättelse om att förhålla sig till sin flock. Om plikt kontra längtan. Om höga klackskor i koskit och uppskrämda djurkroppar som dundrar fram över ett västgötskt landskap. Om en skog av höga trädstammar mellan vår huvudperson och världen utanför. Vi lever i en tid där självförverkligande, individualism och valfrihet krockar hårt mot den tradition av arv och den kollektivet som livet på en gård kan innebära. “Madden” utforskar hur det är att vara en ung tjej i mellanrummet av dessa två rakt motstående vägval.


Doris & Bettan Marbella Mayhem, regi av Ellen Ekman, 8 min – REGIBESÖK!

Doris och Bettan, ett till synes vanligt pensionärspar njuter av solen på en strand i Spanien. Topless, med cigg i mungipan, sippande på cocktails. Efter klagomål vill ägaren till hotellet bredvid köra bort damerna, men det kommer han snart ångra.

<-- Tillbaka