Jimmie

Spelfilm

XXBiography

Biljetter

Biljetter till detta event går inte att köpa:
STÄNGD VISNING ENDAST FÖR SKOLA
- Så här arbetar vi för att följa Covid-19-restriktionerna

OM FILMEN

Regissören Jesper Ganslandt närvarar vid visningen för frågestund!

Jimmie berättar historien om fyraåriga Jimmie som måste åka på en resa med sin pappa och lämna mamma hemma. Men resan tar aldrig slut och ingen verkar veta var de ska. Förutom att de är på väg bort från något.

Det här är en serie händelser berättade ur ett barns perspektiv. Några av dem är grymma och orättvisa mot personerna i berättelsen, andra är hinder som måste övervinnas. Men sett med Jimmies ögon så förvandlas de, han varken dömer eller avfärdar. Istället för det som vi vuxna kanske skulle uppleva som överväldigande sorgligt eller bara svårt, så verkar Jimmie hitta nyfikenhet och styrka de mest oväntade situationer.
Jimmie handlar om en 4-åring som lämnar sitt hem för att det är för farligt att stanna kvar. Filmen är löst baserad på verkliga händelser och vittnesmål från familjer som tvingats fly från sina hem. Jag ville återberätta deras historier i en lite annan miljö. För att se om vi känner samma sak, eller någonting annat, när det är ett barn som heter Jimmie som flyr för sitt liv. Jag tycker alltid det är sunt att ändra perspektiv, att kliva in i en annan värld om än bara för ett ögonblick. Och då är filmens kraft enastående!” – Jesper Ganslandt

ÅR: 2017
LÄNGD: 90 minuter
LÄNDER: Sverige
REGI: Jesper Ganslandt
SKÅDESPELARE: Hunter Louis Ganslandt, Jesper Ganslandt, Anna Littorin, Ellen Sarri Littorin
PRODUCENTER: Juan Pablo Libossart, Hedvig Lundgren, Jesper Kurlandsky
MANUS: Jesper Ganslandt

<-- Tillbaka