Bullets

Spelfilm

  • Skarpnäcks Kulturhus
  • 29 oktober, 2023
  • 19:00 - 21:00

XXBiography

OM FILMEN

Visning i samarbete med föreningen Skarpnäcks Framtid och Svenska Kyrkan i Skarpnäck! Flera skådespelare kommer till visningen! 

 

Spelfilm / Sverige / 2023 / 1h 36 min / 15 år

 

BULLETS handlar om den tolvåriga Abdel som växer upp i ett särskilt utsatt område. Han har lätt för sig i skolan och uppmuntras av sin lärare Ali, själv från en liknande bakgrund.

 

Men när hans kompis Bashir ombeds att börja langa åt det lokala gänget dras Abdel allt djupare in den kriminella verksamhet som pågår omkring honom. Bashir får snart problem och Abdel tvingas hjälpa honom ur en knipa, men råkar i samband med det avslöja gängets gömställe för ett rivaliserande nätverk. En vedergällning följer där en ur gänget dödas och Abdel får skulden.

 

Samtidigt, utan Abdels vetskap, försöker läraren Ali desperat att hitta honom eftersom han varit borta från skolan under en tid, trots att han tidigare varit villig att lära sig och gjort stora framsteg.

 

I den upprörda stämningen efter skjutningen får Abdel uppdraget att ge igen. Gänget drar nytta av att Abdel är tillräckligt liten för att kunna krypa in via en ventilationstrumma och släppa ner en handgranat i rivalernas gömställe. Men Ali lyckats ta reda på vad som håller på att hända och larmar polisen.

 

I försöket att avväpna Abdel detonerar granaten och spränger en polisbil. Och trots att målet med uppdraget inte uppfylls hyllas Abdel som en hjälte. Ali kan bara se på när ryktet om Abdels bravad sprids i området och han tas upp i gemenskapen som ny medlem i gänget.

 

ORIGINALTITEL: Bullets

ÅR: 2023

LÄNGD: 1 tim 36 min

LAND: Sverige

UNDERTEXTER: Svenska

SPRÅK: Svenska

REGI: Peter Pontikis

SKÅDESPELARE: Khalil Ghazal, Allan Mohsin, Amadou Jawara, Kerolos Ezzat, Mohammed El Hassan, Khalaf (Carlos) Ayoub, Tomas Samir

PRODUCENTER: Patrick Sobieski

MANUS: Peter Pontikis

ÅLDER: 15 år

DISTRIBUTÖR: TriArt Film

 

<-- Tillbaka